Nya Rolls Royce Wraith

wraith4I början av mars i år satt en hel del anglofiler som på nålar då Rolls Royce var i färd med att presentera en helt ny modell. Rolls Royce Wraith som nykomlingen heter skulle bli den mest kraftfulla och dynamiska Rollsen någonsin, här skulle visas upp en helt ny nivå i hantverk och lyx. Något som Rolls Royce genom åren visat sig vara rätt hyggliga på, minst sagt. Rolls Royce Wraith är en gran turismo av rang och ska ha den rätta Rolls-känslan enligt märkets CEO Torsten Müller-Ötvös, och passa de mest krävande kunderna.

Rolls Royce Wraith har en mjuk och svepande design med en lite egensinnig karaktär. Den ser ganska dramatisk och samtidigt spänstig ut med sin tvåtonslack och sina breda sulor. Inne är det slösaktigt med läder och ädelträ, känslan i regladen är taktil och distinkt och bilen klarar med glans att raskt förflytta fyra personer badandes i all tänkbar lyx. Lutar man sig tillbaka kan man njuta av en stjärnhimmel i taket som ljussätts med inte mindre än 1340 stycken fiberoptiska lampor som för hand vävts in i taket.

wraith3Tittar man under den väl tilltagna huven så finns där en V12-motor som i sina bästa stunder lämnar respektingivande 624 hästkrafter via den åttaväxlade automatlådan från ZF. Rolls Royce Wraith är alltså 61 hästkrafter starkare än märkets egna Ghost. Föraren kan kasta iväg bilen till 100 km/h på 4,4 sekunder om han vill, men då vill det till att passagerarna inte har kristallglasen fulla. Vridmoment finns det hinkvis av, från 1500 rp/m har man hela 800 Nm att leka med och detta mina damer och herrar är Rolls Royce Wraith snabbaste och mest kraftfulla Rollsen genom tiderna.

wraith2För att den ska röra sig som den ska när det går undan har man sett över chassi och stötdämpare, men också jobbat hårt med att bilen ska vara underhållande att köra samtidigt som den är bekväm. Rolls själva menar att Rolls Royce Wraith inte är en sportbilsdräpare utan en bil med en sansationell känska och åkkomfort med en drivlina som passar Rolls Royce varumärke perfekt. Allt har dock ett pris och att bli ägare till en Wraith kostar lite drygt 245.000 euro i skrivande stund, och det är inga problem att få den att bli ännu dyrare, det beror på dina önskemål. Rolls fixar din Rolls Royce Wraith precis som du vill ha den helt enkelt.

Rolls Royce Wraith – Evo

Rolls Royce Wraith – Fifth Gear

Rolls Royce Wraith – SaabKyle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*