Audi S1 – En liten hothatch med 231 hk

s11-642 Audi presenterade idag de första officiella bilderna på sin senaste lilla sportversion av A1. Den får namnet S1 och som de flesta Audifantaster vet så är det ett namn som förpliktigar. Debuten gick av stapeln på Genevesalongen. Under huven finns en TFSI-bensinfyra på två liter som pumpar ut 231 hästkrafter genom en sexväxlad manuell växellåda. Bilen finns i två versioner, S1 och den lite större S1 Sportback.

s12-642Det skiljer en tiondel i acceleration och S1 klarar av sprinten till 100km/h på 5,8 sekunder. Båda toppar 250 km/h och vridmomentet ligger på 370 Nm. S1 har permanent fyrhjulsdrift och såväl diffbroms som vridmomentstyrning.

s13-642Än så länge finns inga uppgifter om bilens vikt. För oss i Sverige så kommer endast S1 Sportback att finnas att köpa. Den ska gå att beställa under andra kvartalet och priset börjar på lite drygt 309 000:-

Audi S1 Officiell hemsida (varning för hörselskador)Missa inte nedanstående film om den ursprungliga S1 – En rallybil av rang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*