Renault Megane R.S. 275 Trophy-R – Nytt rekord igen!

Att Renault har haft ordning på sina vassa gatumodeller av Megane de senaste åren är ingen underdrift. Den förra generationen var den snabbbaste framhjulsdrivna bilen längs Nûrburgring. Nu har man tagit fram efterföljaren Renault Mégane RS 275 Trophy-R. En dräpare med 275 hästkrafter som snabbt som ett skållat troll tog sig runt ringen på den nya rekordtiden 7:54:36. renaultsport-megane-275

renaultsport-megane-275-2Renault Megane RS 275 Trophy-R är en makalöst snabb bil. Att sätta en sån fin tid för en GTI med enbart framhjulsdrift är beundransvärt, men man undrar ju hur länge den står sig. Kolla in klippet ovan där rekordtiden sattes. Endast 250 exemplar kommer att byggas och priset börjar strax under 400.000:-Jämfört med standardmodellen Megane RS 265 får nykomlingen ytterligare 10 hästkrafter och en uppfräschning både på insidan som på utsidan. Aerodynamiken ska vara aningen bättre och tanken redan från början har varit att slå den tidigare modellens rekord runt ringen. Motorn är på två liter med turbo och 275 hästkrafter levereras vid 5500 rpm. Renault Megane RS 275 Trophy-R ska gå att köra på 0,75 liter per mil (det kan man ju glömma i praktiken) och har avgassysten i titan från Akrapovic. Öhlin har också levererat fina dämpare som tillsammans med delar från Renault rallybil ska se till att väghållningen blir något i hästväg. Se själv på videon och bedöm om man lyckats!

”Megane RS – Renaultsport har gjort underverk med den redan vassa Megane RS 260. Nu slår man rekordet på ringen med nya Megane RS 275 Trophy-R”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*