Ford Mustang firar 50 med en tjusig Limited Edition

mustang50thedition1 Vem kan egentligen ha undgått den klassiska bilikonen Ford Mustang? Nu när Ford Mustang fyller 50 så passar man på att ta fram en specialmodell som ser riktigt tjusig ut. Om många tvivlade lite på den nya modellens linjer när de första konceptbilderna läckte ut på internet så lär nog många gilla vad de ser i denna version. Ford Mustang GT Fastback som den här specialaren heter kommer i antingen Wimbledon White eller Kona Blue och är fullmatade med utrustning redan från fabriken.

mustang50thedition2 Det enda som kunden behöver fundera över är om den nya bilen ska vara blå eller vit samt huruvida man vill växla, antingen manuellt eller via automat. Då den första modellen av Ford Mustang lanserades 1964 så kommer man finurligt nog att endast tillverka 1964 exemplar så det gäller att kasta sig på luren och beställa sitt exemplar och hålla tummarna.

mustang50thedition3
”The new Mustang blends a muscular, contemporary shape with design cues that define it as quintessentially Mustang,” säger Moray Callum, Ford vice president of design. ”The 50 Year Limited Edition adds details that set it apart from other Ford Mustangs, while hearkening back to the 1965 original.” Varför då just Wimbledon White? Jo det var i just den färgen som Kapten Stanley Tucker beställde sin Mustang med serienummer 0001 i april 1964.

Mustang50thEdition4 Under huven sitter en uppgraderad V8 på 5.0 litersom levererar 420 hästkrafter och just den här modellen har Fords GT Performance pack med bromsar från Brembo och 19-tums fälgar med måtten 255/40 fram och maffiga 275/40 bak. Däcken är Pirellis P-Zero.

Text : Johan Åhlund
Bilder : Ford

Mustang50thEdition5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*