Mr Tourette On Tour – Pelle Sandstraks andra bok

sandstrak1 Efter jättesuccén med Mr Tourette och jag, som med all rätt sålde bra och var en fantastiskt gripande och självutlämnande biografi om Tourettes helvete är Pelle Sandstrak nu tillbaka med en ny bok. Mr Tourette On Tour heter den och förväntningarna var höga efter att ha sträckläst debuten när den kom.

Pelle säger själv att han är så frisk som han vill vara och i den nya boken Mr Tourette On Tour tar han med läsaren på ett flertal noveller som handlar om de möten och upplevelser som han råkat ut för under hans resor som föreläsare.

Bokens kapitel är föredömligt korta och Sandstrak tar oss med på skildringar och möten med personer i såväl Lofoten i Nordnorge vidare till Afghanistan, Newfoundland i Usa och flera städer i Sverige. Det blir ofta melankoliska möten där Pelle målar upp flera tragiska människoöden men boken bjuder också på en hel del humor och värme. Hans humoristiska sätt att se på saker och ting i kombination med en stor skopa nyfikenhet och vetgirighet resulterar i en bok som är väldigt svår att lägga ifrån sig.

Det är dock viktigt att veta att Mr Tourette On Tour skiljer sig radikalt från den fantastiska självbiografin. Många och däribland mig själv trodde nog att uppföljaren skulle handla om Pelles fortsatta liv med allt vad det innebär med tics och elände. Istället blev det en bok om Pelles resor och de personer han träffat längs med vägen, och det blev en lyckad bok med flera gripande historier som biter sig fast.

När jag började läsa kunde jag inte ana att boken skulle ta sig så pass som den verkligen gjorde, och att jag skulle läsa ut den på en kväll hade jag heller inte räknat med. Mest tyckte jag om storyn om den olycksdrabbade kvinnan i Usa, men också den mannen med Chryslern utanför Ljusdal. Jag skriver inte mer än så. Läs den själv och bilda dig en egen uppfattning.

Pelles första bok Mr Tourette och jag är snudd på obligatorisk läsning i genren självbiografier. Den är otroligt bra och blir dessutom film inom en snar framtid, och Pelle som bor här i Linköping berättade nyligen att han nu skriver på en tredje bok i serien om sitt liv. Den ser jag fram emot.

Pelle Sandstrak på Youtube – Rekommenderas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*