Porsche 911 GT3 Cup 2015 – Nästa års Carrera Cup bil!

2015-porsche-gt3-cup-frontside Nästa år kommer det att bli nya varvrekord i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Då kommer nämligen 2015 års version av den redan mycket potenta och välbalanserade 911 GT3 Cup som ju bygger på Porsches 911 GT3 RS II att finnas på gridden.

Det var en trevlig syn att se en vit och urfräsch Porsche 911 GT3 Cup live i Porsches tält under tävlingen i Falkenberg men också under finalhelgen på Mantorp Park. Det rådde nästan lite hysch-hysch-stämning kring den bilen, och bredvid den stod den gatlegala versionen, svart som synden.

Årets version av Porsche 911 GT3 Cup har Porsches fina 3,8 liters boxersexa under huven och den dynamiska pjäsen lämnar 450 hästar vid lite drygt 7500 varv. Effekten når marken genom en sexstegad sekventiell låda och lita på att det går undan.

2015-PORSCHE-GT3-CUPDen nya versionen lär vara både snabbare och är aningen starkare än dagens modell. Den har samma 3,8 liters motor men lämnar nu 460 hästkrafter, vilket är tio mer än dagens modeller menade en av märkets representanter. Den nya modellen har också lite längre hjulbas vilket lär vara positivt för väghållningen.

En snabb titt avslöjade att den nya läckerbiten är utrustad med gigantiska bromsok, breda klistriga Michelindäck, urtjusiga fälgar med läckra centrumbultar med Porsches logo, dubbla utblås bak samt en spartansk förarmiljö med lövtunn skalstol och paddelväxlar. Det här är en perverst läcker bil som det ska bli spännande att följa på racerbanorna nästa år! Den som blir sugen kan slå till på en egen, den går loss på lite drygt två miljoner kronor inklusive moms.

Porsche.se

Text & Foto – Johan Åhlund

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*