Hennessey visar sin version av Ford Mustang

2015-ford-mustang-hennessey-hpe700 Som ni märker så har muskelbilarna stått som spön i backen den här hösten. Ford, Chevrolet och Dodge har rullat ut den ena specialaren efter den andra och effekterna i bilarna är ofta väl tilltagen. Mycket väl rent ut sagt. När det gäller Fords nya Mustang så har Hennessey nu visat upp sin Hennessey Ford Mustang, och precis som Roush´s version så handlar det om en rejält omarbetad och förfinad version som är tänkt att ge Dodge´s ursinniga Challenger SRT Hellcat en match om prestandatiteln.

2015-ford-mustang-hennessey-hpe700-2Som standard har Mustang en V8 på 5.0 liter och 435 hästkrafter. Det duger inte alls om man vill rå på en Hellcat. Därför har Hennessey nu uppgraderat motorn med en ny kompressor, rostfritt avgassystem, spridare, bränslepump och mycket annat. Detta i kombination med massor av kolfiberbitar och klart förbättrad aerodynamik gör att bilen lär röra på sig rejält. Effekten i Hennessey Ford Mustang ligger nu på hiskeliga 717 hästkrafter. Lägg där till ett fett vridmoment och bra körbarhet så fixar man sprinten till 100 km/h på 3,6 sekunder enligt Hennessey själva. Kvartsmilen ska gå på 11,2 sekunder.

Exteriört ser det tjusigt ut med fina emblem från Hennessey, splitter fram, maffig diffusor och sidokjolar i kolfiber är aldrig fel. Även invändigt finns nya golvmattor och en tjusig plakett med bilens serienummer. Det ska för övrigt endast tillverkas 500 exemplar så det gäller att snabba sig på. Priset för Hennessey Ford Mustang är inte klar i skrivande stund, men Hennessey berättar att man ger tre års garanti på sitt hantverk.

Det ska bli väldigt kul att se den göra upp om prestandatiteln mot Hellcat, Corvette och de andra. Frågan är vilken man ska sätta sina pengar på när det gäller snabbaste varvtid?

Text : Johan Åhlund – Foto : Hennessey

2 comments

  1. Hade Darth vADER HAFT EN BIL SKULLE DET VARA JUST DEN! hAR DU SETT sTEEDAS VERSION? gRYMMA!

  2. Steedas version kommer jag nog att posta nån bild på här lite senare. Roush version har jag ju redan skrivit om. Det finns ju precis hur mycket som helst till dessa bilar i Usa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*