De Tomaso Pantera – Ringbrothers gör den helt fantastisk!

pantera-2Amerikanska stylingfirmanRingbrothers gillar muskelbilar och har ett stabilt rykte i branschen då de skapar otroligt välgjorda versioner av klassiska amerikanare. En av de senaste skapelserna är ADRNLN, en makalöst maffig De Tomaso Pantera som drog till sig många trånande blickar under årets upplaga av SEMA-mässan i Las Vegas.

pantera-1Den knallgula skapelsen var från början en De Tomaso Pantera av 1971 års modell, som sedan masserats och modifierats rejält. Den klassiska 351 kubiktum stora Cleveland-V8:an har kastats ut och ersatts av en specialbyggd LS3-motor från Wenger Motorsports. Den nya potenta motorn får ner hästarna i backen med hjälp av en femväxlad manuell låda från Bowler Performance Transmissions. Effekt finns det gott om, det talas om 600 hästkrafter! Låter lär den också göra med generöst tilltaget avgassystem från Flowmasters. Bromsarna kommer från Baer. Det gäller att ha bra sulor när så mycket effekt ska ner i backen. Fram sitter det 275mm breda däck från Nitto och bak är dimensionerna helt galna, 345mm.

pantera-4Det är dock inte bara utsidan som sticker ut. Inne i kupén finns en specialbyggd inredning som utveckats tillsammans med Nike med massor av kreativa designlösningar och djärv formgivning. Ljudet kommer från Alpine och sitter gör man i greppande sportstolar från Recaro, bälten kommer från Crow Enterprizes och framför föraren sitter en ratt från Momo. Det här kan vara den mest välljudande Pantera som någonsin byggts.

pantera-3Tro nu inte att detta är det enda som Ringbrothers har byggt. På hemsidan visar man upp sina kunskaper och sin kompetens med läckra bilder på ett stort antal specialbyggen inom pro-touringsegmentet.

Text : Johan Åhlund
Foto : Drew Phillips Photography

2 comments

  1. Får Ford GT-vibbar… vilken kärra!

  2. Ja, jag är ett stort fan av originalmodellen och dess olika versioner. Men Ringbrothers har verkligen överträffat sig själva med det här exemplaret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*