Marcus Ericsson kör för Sauber F1 nästa år!

me1 Med tanke på all turbulens kring Caterhams ekonomi är det nu skönt att skriva att Marcus Ericsson nu definitivt är klar för en till säsong i F1. Nu har han skrivit på för Sauber och har nästa år säkrat. Spekulationerna har pågått en tid nu, och Eje Elgh har hela tiden dementerat att något skulle vara klart. Eje är ju knappast känd för att pladdra eller spekulera i onödan, och hans totala tystnad i saken gjorde att jag innerligt hoppades och trodde att det hade löst sig. Nu har vi en bra anledning till att kolla på F1 även nästa år, den saken är klar. Sauber kör med Ferrarimotorer och det kommer att ge Marcus Ericsson en rejäl boost jämföt med de hopplösa Renaultmotorerna som vi sett i år.

sauber-c33Det lär vara ett bra byte som Marcus gör med tanke på att det kommer att vara fullt krig om de lediga platserna nästa år. Kommer stall som Caterham och Marussia ens att finnas kvar?, och hur många bilar kommer egentligen att stå på gridden kan man ju undra. Hur som helst så är Sauber ett hyggligt stall som har betydligt bättre potential, erfarenhet och ordning på grejerna än nyss nämnda konkurrenter. Frågan är bara vem Marcus kommer att få som stallkamrat. Det sägs att Adrian Sutil är på väg bort och kanske kan den pengastarke Giedo Van De Garde få kliva upp? Det vore kanske inte så dumt! Sauber med Monisha Kaltenbom vid spakarna har haft det jobbigt i år, men de har ju tagit flera pallplatser tidigare och det här kan nog vara ett perfekt steg i rätt riktning för Marcus Ericsson. Får bara Jenson Button vara kvar hos McLaren nu också så är min lycka gjord.

Nu ser vi fram emot de två kvarvarande loppen på årets säsong och väntar in 2015 med stort intresse!
Det här är en stor dag för svensk motorsport!

Text : Johan Åhlund
Bild : MarcusEricsson.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*