Saleen S281 – Potent Ford Mustang med ös

Att det är populärt att modifiera och förfina amerikanska muskelbilar i Amerika är inget nytt. Bilarna är förhållandevis billiga att köpa och mängden tuners och trimmare är enorm. Saleen som drivs av Steve Saleen och co tillhör de mest beprövade och ansedda och de har nu satt ihop en modell som man kallar S281. Målet den här gången har inte varit att vara snabbast eller värst rakt fram. Istället har man satsat på att skapa en bil som genom ett vansinnigt potent och tjusigt yttre ska locka kunderna till just Saleen.

Saleen_mustang1jpgResultatet är en Mustang som slår det mesta. Den är verkligen läcker i den candyröda färgen och kommer säkert att hitta en hel del kunder. Motormässigt är v8:an på 4,6 liter försedd med en kompressor som tar upp effekten till 485 Hk. Men man har även sett över bilens väghållning och installerat vassare dämpare och hårdare fjädrar. Såväl priser som utförliga prestanda är fortfarande oklart. Men den lär röra på sig och enligt säkra källor ska den klara av 0-100 på 4,7 sekunder. Inte illa. Snygg är den ju dessutom.

Text : Johan Åhlund – Bilderna kommer från Saleens Officiella Hemsida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*