Ferrari 488 GTB – Vad tycker proffsen?


Nu har även James May fått chansen att provköra Ferrari 488 GTB! Hans upplevelse och tankar ser du ovan. Jag fyller på den här posten med provkörningar allt efter som. Nedan ser du Chris Harris smiska runt Ferraris senaste landsvägsprojektil på bana. Och som den går. Arton minuters ren adrenalinkick. Mer om Ferrari 488 på Spoof.se. Frågan är om inte Ferrari den här gången verkligen har hittat receptet på den vassaste sportbilen på marknaden.

Nedan ser du Auto Express provköra och i klippet längst ner jämför Evo´s Jethro Bovingdon Ferrari 488 med Ferrari 458 samt den legendariska Ferrari F40!

Jämfört med föregångaren 458 lämnar Ferrari 488 GTB bra mycket mer styrka och vrid, hela 760 Nm! Den läckra dubbelturbomatade v8:an på 3,9 liter skickar utan att tveka ner 670 hästkrafter i transmissionen när föraren skickar iväg varvtalen till 8000.

Värsta konkurrenten Lamborghini Huracán får därmed se sig besegrad då Ferrari 488 med sin blixtrande acceleration fixar 0-200 km/h på 8,3 sekunder. Sprinten till 100 km/h avverkas på tre sekunder vilket är lika snabbt som föregångaren Ferrari 458 Italia men passande nog även lika snabbt som en viss McLaren 650S. Huruvida Ferrari 488 även klår den flång nya McLaren 675LT får vi nog snart reda på. Mer om Ferrari 458 på Spoof.se.

Text : Johan Åhlund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*