Schirras Mini John Cooper Works slår rekord!


Nya rekord slås hela tiden i klassen gatlegala framhjulsdrivna bilar på klassiska Nurburgring. Det är alltså inte längre Renault Megane 275 Trophy R som har rekordet utan nu (när detta skrevs i alla fall) är det en Mini John Cooper Works som står som rekordhållare.

mini111
Bilen är dock inte helt standard, den är rejält modifierad av Schirra Motoring och motorn på 1,6 liter ger nu 286 hästkrafter vilket är 71 mer än original. Med Sport Auto´s Christian Gebhardt bakom ratten så krossade man Renaults tid med hela tio sekunder. En hel evighet i dessa sammanhang. Schirras Mini John Cooper Works klarade varvet på fantastiska 7.44!

Vad betyder då detta? Jo att man med en modern hundkoja kan förnedra kusligt snabba bilar som Porsches erkänt brutala 911 GT2, men också Pagani C12 S, Audi R8 V10, Lamborghini Murciélago och Ford GT runt banan! För en bråkdel av pengarna. Nu återstår det bara att se hur länge det här rekordet står sig. Det ska dock tilläggas att bilen ifråga kanske inte är det vackraste som skådats, men brutal det är den utan tvekan!

Text : Johan Åhlund – Foto : Schirra Motoring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*