Audi RS3 Sportback 2016 – Vilket ljud!


Med sina fyra dörrar och Sportsbackutförande är den nya Audi RS3 kanske inte den snyggaste eller tightaste miniraketen på marknaden. Den rör dock på sig rejält, och ljudet från den 2,5 liter stora femcylindriga turboladdade motorn är smått fantastiskt. Kolla in klippet ovan där den visar vad den kan på Vallelunga. Den nya modellen ger maffiga 367 hk, 465 Nm, 0-100 klaras av på 4,3 sekunder och så har den en toppfart på 280 km/h om man tar bort fartspärren, inte illa.
2016-audi-rs3-sportback1Den nya modellen av Audi RS3 är snabbare, starkare, lättare och snålare än sin föregångare. Den ska klara sig på 0,81 liter per mil om man kör sansat och har ett effektivt start/stopp system. Manuell växellåda finns inte utan det är en sjustegad S tronic-dubbelkopplingslåda som gäller. Priserna börjar vid 519.000 :-
Läs mer på Audi RS3´s temasajt!. Här hittar du säljmaterialet för Audi RS3 Sportsback!
Text : Johan Åhlund – Foto : Audi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*