Lamborghini Huracán – PWR´s reptilsnabba fullblod

POKER-WALLENBERG-INFRONT-OF-LAMBORGHINI-HURACANSwedish GT är en klass som många sportbilsälskare verkligen gillar. Även om årets upplaga i Sverige är lite tunn när det gäller startande ekipage jämfört med tidigare år så finns det bilar på gridden som får hjärtat hos oss motorsportsentusiaster att slå lite hårdare. Dessutom finns här karismatiska förare. Inte minst Peter Poker Wallenberg ovan. Alltid glad, trevlig och ödmjuk i depån, men när han sätter sig i sin Lamborghini Huracán växer hornen fram. Han och Daniel Haglöf har hittills vunnit alla lopp de ställt upp i och bilen går som ett spjut. Här hittar du MER material om Lamborghini på Spoof.se.

LAMBORGHINI-HURACAN-OVER-CRESTDen mest iögonfallande bilen i år är den mattsvarta Lamborghini Huracán LP 620-2 Super Trofeo som körs av Peter Poker Wallenberg och Daniel Haglöf. Du hittar flera inlägg med PRW Racing Team och Poker och co på den här länken. Från att tidigare tävlat med en välljudande och snabb Aston Martin (bilder på Poker och bilen här) så bytte man till i år bil och inledde ett samarbete med Lamborghini Malmö.

LAMBORGHINI-HURACAN-REAR-PITLANE-2Man var tidigt ute och krafsade ner namnteckningen på beställningslappen och kunde efter en spänd väntan kvittera ut en låg, svart och framförallt potent italiensk tjur med en design och ett ljud som är bland det vassaste man kan köra. I raceutförande är bilen skoningslöst byggd, med vingar, diffusorer och andra aerodynamiska hjälpmedel i kolfilber mest överallt.

LAMBORGHINI-HURACAN-READY-TO-TAKE-OFF1Lamborghini Huracán LP 620-2 Super Trofeo driver på bakhjulen och ger 620 hästar när man ger fullt. Jämfört med originalbilen är raceversionen bantad med 150 kg detta ger ett vikt/effekt-förhållande på 2,05 kilo/hästkraft. Aerodynamiskt skiljer den sig rejält från gatversionen med den jättestora bakvingen och en rejält tilltagen diffusor bak. Det ska bli väldigt kul att se teamets Lamborghini Huracan fightas mot Scuderia Autoropas svarta Ferrari 458 under årets tävlingar.
LAMBORGHINI-HURACAN-RING-TAXI
LAMBORGHINI-HURACAN-PITLANE-REARLAMBORGHINI-HURACAN-POKER-WALLENBERG-LEADER

Text & Foto : Johan Åhlund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*