Lykan Hypersport – Så byggs den!


Alla som är sportbilsintresserade eller har sett Furious Seven (den femte mest sedda filmen någonsin, och den var dessutom medioker) har förmodligen koll på den oerhört exotiska superbilen Lykan Hypersport. I det 22 minuter långa klippet ovan får vi reda på hur den byggs och en hel del andra spännande fakta. Men, frågan är hur snygg en Lykan Hypersport egentligen är? I det inte alltför bright filmade klippet nedan ser vi en svart Lykan Hypersport på Monacos gator.

Det vore minst sagt kul att se en duell mellan Lykan Hypersport, Bugatti Veyron och Koenigsegg Agera! Lykan Hypersport byggdes i endast sju exemplar av Libanesiska W Motors och kostade cirka 29 miljoner. Under skalet finns en fantastisk motor, nämligen en boxersexa med dubbla turbos på 3,7 liter. Den sitter även i Ruf CTR3 och ger 740 hästar och 960 Nm vridmoment. Vi kan anta att den är snuskigt snabb med andra ord. Det sägs att en Lykan Hypersport ska klara 385 km/h och accelerera 0.100 på 2.8 sekunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*