Bowler EXR & EXR-S – Range Rover på steroider!

bowler-nemesis-exr12Vissa bilar har något som vi kallar för DET. Det där lilla extra, som ibland något oväntat gör att man snudd på faller pladask för dem. Jag personligen tilltalas oftast inte av praktiska bilar, men visst kan jag tycka att Twisteds versioner av den klassiska Defendern är fina. Men en bil som verkligen gjort avtryck på mig är den lilla engelska tillverkaren Bowlers helt fantastiska Bowler EXR.bowler-nemesis-exr1En makalöst brutal bil som baseras på Range Rover Sport och som ingenjörerna på Bowler optimerat på alla tänkbara sätt. De bygger bilar som ska hålla och de tar gärna en tur i öknen eller bygger rallybilar som går i Paris-Dakar-rallyt. Inte sällan är de orangea med stora hjul, rejält tilltagen motor och ett fantastiskt ljud. Det är hightech rakt igenom med avancerad teknik.bowler-exr3Du kan beställa din Bowler med en 5 liter stor kompressormatad V8. Då heter den som sagt Bowler EXR och är bestyckad med samma motor som sitter i Jaguars XKR.

Du kan få dib Bowler EXR med 600 hästar. Det låter väl som ett trevligt val? Besök gärna Bowlers hemsida och kolla in klippen nedan! Som den går!

Text : Johan Åhlund – Foto : Bowler Motorsport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*