Nya Audi R8 – Vassare linjer, vassare prestanda!


Det är lika bra att skriva det direkt. Jag har aldrig varit ett fan av Audi R8´s design. Plastsjoken runt bakvagnen och i fronten tilltalar mig inte. Däremot dess kvalitetskänsla inne i kupén samt motorljud. Nu är den nya modellen här och förutom aningen vassare linjer ser nya Audi R8 i mina ögon aningen bättre ut. Dock ganska långt ifrån perfekt. Här ser du ett klipp där Dan Prosser från EVO ger sina synpunkter på nya Audi R8. Motorn är en V10 på 5,2 liter proppad med tekniska finesser som byggs i Ungern. Den kommer i två effektutföranden. R8 V10 med 540 hästkrafter och lika många NM samt den potenta R8 V10 Plus med 610 hk. Värstingen gör 330 km/h och klarar 0-100 km/h på 3,2 sekunder. Konstigt nog exakt samma siffror som Lamborghini Huracán LP 610-4…

Text : Johan Åhlund – Foto : Audi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*