McLaren 650s Can-Am – McLaren´s klassiker fyller 50


Det är roligt när vissa biltillverkare slår vakt om sina tidigare skapelser och hyllar dessa genom att göra specialversioner för att minnas tillbaka till hur det var förr. Ingenjörerna på McLaren har verkligen jobbat på ett spännande och skojigt projekt då man med den splirrans nya 650S Spider passar på att uppmärksamma firmans klassiska Can-Am racer (som ju snart fyller 50 år) från 1966. Bilen kördes med stor framgång av Bruce McLaren och Chris Amon under 60-talet och nu bygger man 50 exemplar i samma stil och design.
McLaren-650S-Can-Am
Specialaren heter McLaren 650s Can-Am och är i stort sett samma bil som en ”vanlig” 650S men tittar man lite noga ser man nya detaljer som sänkt kolfibervinge fram, fina femekrade fälgar med läckra kolfiberbultar, nytt avgassystem och lite annat. Under huven finns alltså den fina dubbelturbo-V8:an på 3,8 liter och 650 hästkrafter. 0-100 km/h sker på 3,0 sekunder och den accelererar snabbt upp till toppfarten på 328 km/h. Bilen kommer i tre färger priserna böjar på cirka 2,8 miljoner kronor. Extra kul är de fina bilder som man tagit där man ser den klassiska förlagan bredvid den nya skapelsen. Kan vi gissa att ingenjörerna på McLaren Special Operations haft kul under projektet?
Text : Johan Åhlund – Foto: McLaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*