Formula E – En introduktion


Formula E med sina elektriska bilar gör nu sitt tredje år och anses av många som en spännande och framtida storklass inom racing. Kortfattat kan man säga att tio team med två förare i varje gör upp om mästerskapet i Formula E. Racen som körs i storstäder på stadsbanor. Distansen är ofta kort med banlängder om cirka 2-3,5 kilometer och med sina elmotorer kommer bilarna upp i 225 km/h, 0-100 km/h tar tre sekunder och till skillnad från vanlig racing är det i Formula E dessvärre ganska tyst under loppen så elbilarna inte ger ifrån sig så mycket ljud. Tyvärr får man väl säga. Formula_EHur som helst så har klassen ganska många spännande förare, vad sägs om profiler som Sébastien Buemi, Nelson Piquet Jr, Karun Chandhok, Nick Heidfeld, Jarno Trulli, Jan Eric Vergne, Charles Pic, Nicolas Prost, Jérôme d’Ambrosio och Lucas Di Grassi? Alla dessa bränner runt i Formula E, och troligtvis kommer klassen att blir mer aktuell och locka till sig flera förare som fasats ut ur Formel 1. Hur som helst, tycker du om motorsport så kanske Formula E är något för dig, då får du en bra introduktion i filmen ovan.
Text : Johan Åhlund – Bild : Avda från Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*