McLaren 570S – Vad tycker proffsen?

McLarens senaste skapelse heter 570S och är tänkt att på allvar ta upp kampen med rivaler som Audi R8, Porsche 911 Turbo och de andra utmanarna i klassen sportbilar som snuddar på att klassas som superbilar. McLaren 570S är instegsmodellen och som namnet avslöjar har den en motor på 570 hästkrafter, närmare bestämt den fina dubbelturboåttan på 3,8 liter. Du läser mer om McLaren på den här länken och här hittar du även mina intryck efter att ha fått stifta närmare bekantskap med en McLaren MP12-4 i somras. Här nedan ser du vad proffsen tycker om den!

Testerna där den ställs mot konkurrenterna lär inte vara långt borta och än så långe kan vi titta på hur proffsen upplever bilen. Vi vanliga dödliga kan också börja fundera på hur vi ska fa fatt på de lite drygt 1,8 miljoner kronor som bilen kommer att kosta.
570 hästar levereras vid 7400 varv per minut och då bilen bantats ner med respektingivande 115 kilo jämfört med McLaren 650S så får den ett riktigt fint vikt/effektförhållande. Hela 434 hästar per ton! Något som McLaren själva menar är bäst i klassen.

Text : Johan Åhlund – Minibild : McLaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*