Pagani Zonda F Roadster vs Bugatti Veyron


Två av de mest extrema sportbilarna, Pagani Zonda F Roadster vs Bugatti Veyron gör upp om vilken som är snabbast. Vilken föredrar du? Den italienska skönheten eller den franska fartsensationen? Maffig V8 eller dubbla antalet cylindrar? Vilken du än väljer så kan du vara lugn för att prestanda kommer att bli astronomiska, och så även totalekonomin. Pagani Zonda F gjorde debut 2005 och slog ner som en bomb. Med italiensk design, otrolig detaljnivå, kreativa designlösningar och en björnstark V12 på 7,3 liter från självaste AMG så fick den otrolig uppmärksamhet. Motorn gav då cirka 600 hästar och med den fina vikten om blott 1230 kg så är den blixtrande.

Bugatti Veyron med alla dess specialversioner har det skrivits spaltmil om. En på alla sätt fantastisk skapelse och uppvisning i tekniskt kunnande, kreativitet och materialkännedom. Men snygg? Njae. Men den åtta liter stora W16-motorn skojar man inte bort. Ej heller de 64 ventilerna, de fyra turboaggregaten eller toppfarten om 407 km/h. Första generationen lämnade 1001 hästar och hade prestanda nästan i klass med Millenium Falcon.
Läs mer på Paganis hemsida samt såklart även på Bugattis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*