BMW E30 M3 möter Mercedes Benz 190E 2.3-16!


BMW M3 E30 har jag skrivit en hel del om här på Spoof och det är kanske inte så konstigt då det är en ikon inom segmentet underhållande sportbilar. När den introducerades var den galet potent och många undrade vad och när Mercedes skulle kontra med en prestandaversion av den lilla 190:an. Svaret blev Mercedes Benz 190E 2.3-16, som även den var en mycket fin och läcker mellanklassedan med hyggligt med pulver under huven. Nu är dessa bilar hett eftertraktade samlarbilar som ökat rejält i värde och det är kanske inte så konstigt när vi ser detta klipp där man ställer en BMW E30 M3 mot Mercedes Benz 190E 2.3-16!

Dessa två tyska rivaler har åldrats med värdighet och då man inte speciellt ofta ser välskötta exemplar i trafiken längre så kan man inte annan än beundra dessa två exemplar som bevisligen fått en hel del kärlek och omtanke från sina ägare. När det gäller just Mercedes och modellen 190 i synnerhet har jag blandade intryck. Det första var inte allt för imponerande då jag i min ungdom fick köra halkbana i den tröttaste bilen jag någonsin kört. En vanvettigt seg Mercedes 190 diesel med i bästa fall 75 tvärtrötta dieselhästar samt en fyrväxlad växellåda där växlarna kändes som om de låg utspridda i hela bilen (slagen kändes meterlånga) och en acceleration som kunde mätas med kalender istället för med stoppur. Detta toppades med plåtfälgar och brun tyginredning. Brrrr… Det blir inte mycket mer gubbigt än så, och den var uråldrig redan när den kom.

Den Mercedes 190 2,3 som min kompis Dan ägde var däremot helt okej och en komfortabel och skön bil att åka i och köra. Men, ta en titt på klippet ovan där man ställer ett par riktigt fina bilar form av BMW E30 M3 mot Mercedes Benz 190E 2.3-16 mot varandra. Det är andra bullar detta! Vilken är din favorit? Läs mer om Mercedes 190 på Wiki. BMW E30 i olika former har jag skrivit spaltmil om här på Spoof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*