Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio – Vad tycker proffsen?


Äntligen har de första bilarna nu nått världens motorjournalister. Vi har väntat ett bra tag på att få se en Alfa Romeo Giulia Quadrafoglio köras hårt. Det har gått ett tag sedan jag laddade upp den här posten med fakta om just Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Många undrar precis som Chris Harris i klippet ovan hur de ska stå sig i konkurrensen med utmanarna från Audi, BMW, Lexus, Mercedes och de andra.

Motorn ger som sagt 510 hästar och Alfas senaste supersaloon verkar på pappret och på utsidan ha rejäla förutsättningar för att prestera bra. Under huven sitter en 2,9 liters V6, med inspiration från självaste Ferrari och frågan alla ställer sig är väl om den kan rå på självaste BMW M3? Det vore i så fall en mäkta stor bedrift. Effekt råder den ju ingen brist på, och den ser ju otroligt vacker ut, inte minst i Alfa´s härliga röda kulör.
Designen är som sagt mycket fin, och visst verkar den trevlig. Men är inte lite ljudet lite av en besvikelse ändå? Men man kanske måste höra den i verkligheten. Sedan finns det ju som sagt ett gäng avgassystem med friare andningsvägar om man är på det humöret. Mer info finns på Alfa Romeos temasajt om bilen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*