Amphicruiser – När du gillar att åka bil på sjön

Amphicruiser-2Gillar du båtar och bilar men kanske inte har råd med båda? Eller har du det lite jobbigt att ta dig till sommarstugan? Vill du kunna fiska från förarsätet? Ja då är det väl inte mycket att tveka på, då ska du slå en signal till Amfibious Transport då deras Amphicruiser förmodligen kommar att passa dina behov. Här har ett gäng Holländare tagit fram ett bruksfordon med stamtavla av rang som fungerar lika bra på land som i vattnet. Amphicruiser är bilen som du kan invadera öar med samt köra runt på stan med. Baserad på en Toyota Landcruiser så har man en bra och extremt slitstark grund att stå på.

Amphicruiser1Motorn på 4,2 liter driver hjulen när du kör på land och en vattenjetmotor tar över när du lägger ut vid hamnen. På sjön kan du dock inte marscha runt i 160 km/h utan du får nöja dig med lite drygt 12 km/h, det blir mindre svallvågor då. Dessutom kan du få bilen i en mängd olika versioner, allt ifrån en cabriolet till täckt, och utrutsningslistan är det väl bara fantasin som sätter gränser för. Kanske ett ekolod kan vara bra att ha, eller en sonar?

Amphicruiser är en helt handbyggd bil med chassi i rostfritt stål, som beter sig som en helt vanlig bil på land och som går som en båt på vatten. Dörrsidorna blåses upp när man ska ut på sjön vilket gör att kupén är helt läckagesäker. Styr gör man med ratt och man behöver inga speciella förkunskaper för att ta ut den på sjön enligt tillverkaren Amphibious Transport. Baspriset ligger i skrivande stund på cirka 1,3 miljoner kronor och toppversionen ramlar in på cirka 1,7 miljoner kronor. Med tanke på att de flesta kommer att säljas till Dubai så lär man kunna räkna med att vissa exemplar smetas fulla med teknik och att priserna då lätt skenar iväg. Företaget är också väldigt sugna på att ta fram specialversioner till militär och räddningstjänster världen runt.

Amphicruiser in action