Mercedes visar upp nya AMG GT S

amg-gts-3
Nya Mercedes AMG GT S är snart här! AMG GT S är en aningen mindre och mer kompakt nykomling som kanske inte rår på SLS AMG i utstrålning, karisma och ren brutalitet, men den här kommer att bli aningen billigare i pris och kommer förhoppningsvis AMG GT S att kriga i klassen där Jaguar F-type och andra bålgetingar härjar. Missa inte filmen på bilen som finns HÄR.

Under huven finns en v8 med dubbla turboaggregat som ur fyra liter dundrar ur sig 510 hk om det står AMG GT S på bilen. Står det bara AMG så rör det sig om basversionen, och den går sannerligen heller inte av för hackor med sina 462 hästkrafter.

amg-gts-2AMG GT S fixar sprinten till 100 km/h på raska 3,8 sekunder och slutar inte dra förrän man ser 310 km/h på mätaren. Vrid finns det gott om, fina 650 Nm och väghållningen mår bra av den elektroniska diffbromsen som är standardutrustning. Den ”vanliga” AMG GT dyker inte upp i handeln än på ett tag men dess 462 hk gör den nästan lika snabb som storebrorsan. Till hundra skiljer det bara två tiondelar och storebror har 6 km/h högre toppfart. En faktor som bidrar till de fina prestandasiffrorna är att man för att vara Mercedes byggt en relativt lätt bil. Man har försökt banta ner vikten genom att använda gott om aluminium och resultatet är en bil som väger in på 1540kg utan förare.

amg-gt-s1SLS AMG var svinaktigt dyr och den nya modellen kommer att kosta från 100.000 euro. Ungefär halva priset jämfört med SLS, men då får man klara sig utan måsvingedörrar. Det ska bli spännande att se hur AMG GT S står sig mot konkurrenterna! Ännu värre lär det bli när det kommer ut vässade versioner med betäckningen Black Series. Ujujuj.

Text : Johan Åhlund – Bild : Merdeces