Ferrari F60 America – 28 miljoner kr, alla slutsålda

f60-1Efter att ha lanserat den explosivt dynamiska Ferrari 458 Speciale A på bilsalongen i Paris för några veckor sedan så passade Ferrari även på att visa upp en ny specialmodell för att fira märkets 60 år i USA. Den nya modellen heter Ferrari F60 America och är baserad på Ferrari F12 Berlinetta. Det var en rasande potent och vacker cabriolet som Luca di Montezemolo presenterade vid ett galaevent i Beverly Hills för gräddan av märkets mest lojala (läs penningstarkaste) kunder.

f60-2f60-3Bilen kombinerar cabrioletens elegans med tolvcylindrigt muller och med sin frontmonterade V12 så ska Ferrari F60 America klara sprinten till 100 km/h på fina 3.1 sekunder. Det talas om en effekt på 740 hästkrafter och toppfart kring 340 km/h. Taket kan du fälla i hastigheter upp till 120 km/h. Man har lagt ner mycket möda och design på inredningen som består av en mängd kolfiberdetaljer och det finns många spännande detaljer att vila ögonen på. Inte minst det fina jubileumsemblemet som bilen begåvats med. Man menar själva att nästan varenda karossdel är unik och nyutvecklad så det är definitivt inget hafsjobb som man slängt ihop på befintliga delar. Det blir bara tio exemplar byggda av Ferrari F60 America och alla är redan sålda. Priset på Ferrari F60 America ligger på ungefär 2,4 miljoner engelska pund vilket med dagens växelkurs betyder lite drygt 28,3 miljoner kronor och man hade troligtvis med lätthet sålt tio till.

Text : Johan Åhlund – Foto : Ferrari

4 comments

  1. Så otroligt läcker, önskar man hade stålar…

  2. Ja, det är sjuka summor som hanteras just nu. För en BIL… Sinnessjukt hur det har blivlit….

  3. Visst är bilen läcker, men det är nästan ännu mer imponerande att kunna bygga upp ett varumärke så till den milda grad att det går att ta ut 28 Mkr per styck. Jag tror att de lyckas mixa ihop varumärkeslojalitet, prestige i att vara en av de utvalda och väcka samlargenen hos köparna i en och samma skapelse.

  4. Provade att beställ en. Men de var redan slutsålda!