Gumball 3000 – Team Galag : Mercedes C63 AMG

galag1Team Galag består av två riktigt sköna lirare. 2013 fick de ta emot Gumballpriset ”Spirit of the Gumball”. De är med andra ord bra på att skapa uppmärksamhet och blev lite av förra årets färgklick då de ställde upp i en replika av Batmans Tumbler. En specialbyggd bil baserad på den gigantiska Hummer H1. Tumblern var dock inget under av tillförlitlighet. Därför har man i år satsat på Mercedes C63 AMG och sträckan i Europa kör man med en Mercedes C63 AMG och i USA blir man ett riktigt hot om topplaceringarna då man rattar en Mercedes McLaren SLR Roadster.

galag2Killarna dök upp tidigt på morgonen till Grand Hotell i Stockholm. Deras väldigt fina Mercedes C63 AMG hördes lång väg och drog många nyfikna blickar till sig. Än värre blev det när killarna efter att de beundrat utsikten från kajen snabbt började dela ut presenter i form av t-shirts till alla som ville ha. Hela bagageutrymmet var fullt med tröjor och många passade på att snacka med killarna och inte minst ta bilder på bilen. Den gör sig väldigt bra i mattsvart foliering med gulddetaljer!

galag3Man blir lika förvånad varje gång någon varvar upp motorn i den med Mercedesmått mätt ganska lilla bilen. Motorn på 6,3 liter utan överladdning vrålar aggressivt och ljudet ger nästan gåshud. Stark, potent, snabb och med ett rejält vrid beskrivs den av många motorjournalister som en Hotrod. Motorn ger 517 hästkrafter samt 620 Nm och många tuners har plockat fram betydligt fler hästar ur den björnstarka motorn. Sju växlar framåt ger reptilsnabb respons och 0-100 km/h nås på fina 4,2 sekunder. Mercedes C63 AMG toppar 300 km/h och då är det elektroniken som sätter stopp.

galag4Inte sällan ser man modellen på bredsladd och att den är tail-happy råder det ingen tvekan om. Snabb rakt fram är den också och den är dessutom en någorlunda bekväm kontinentkryssare av rang. Tar man en titt på blocket så finns det hyfsat många fina exemplar av Mercedes C63 AMG till salu. Det kanske skulle sitta fint med en ilsket välljudande asfaltsskrynklande mellanklassare i sommar?

Text & Foto : Johan Åhlund