Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce


De senaste veckorna har det formligen vräkts ut nervkittlande provkörningar av stekheta supersportbilar mest hela tiden. Den här gången är det Evo med Jethro Bovingdon i spetsen som passar på att rasta Lamborghinis ultravärsting: den 750 hästkrafter björnstarka Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce. En modell som snart dyker upp på marknaden. V12:an är på 6,5 liter, ger som sagt 750 hästar och toppar 349 km/h. Lite på att det går undan. Vikt/effektförhållandet är vansinnigt fina 2.03 kg per hästkraft. 0-100 görs på 2,8 sekunder. Mer Lamborghini på Spoof. Passande nog fick även Steve Sutcliffe från Autocar provköra en Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce. Hans reflektion ser du här nedan. I det andra klippet nedan ser du Lamborghinis CEO Stephan Winkelmann berätta om bilen. Längst ner ser vi hur den tar sig runt Nurburgring! Mycket nöje!
Text : Johan Åhlund