Lamborghini Countach och Miura möts på film


Det är inte utan att man blir aningen avundsjuk på killarna på CAR magazine som den här gången tar ut två av historiens vildaste och brutalaste sportbilar som någonsin tillverkats och jämför dem. I ena hörnan den kantiga och geometriskt formade superbilen Lamborghini Countach med tolvcylindrig motor på 455 hk och en toppfart på cirka 290 km/h. I andra hörnan den sensuellt vackra och strömlinjeformade Lamborghini Miura som med sin V12 lämnade hela 385 hästkrafter och fixade åtminstone 275 km/h i början av 70-talet. Nu är de klassiska ikoner för italiensk formgivning och ingenjörsskap och priserna är därefter. Vilken Lamborghini föredrar du och varför?

One comment

  1. Två helt underbara bilar. Vem har liksom inte haft en Countach på väggen någon gång 🙂 Hehe, men nu väljer jag nog en Miura… sablar vad fin den är!