Fri Fart 2015 – Snabba båtar mitt i Linköping

/usr/share/nginx/html/wp content/uploads/2015/08/river breeze1Årets upplaga av Fri Fart på Kinda Kanal mitt i centrala Linköping hade många båtälskare sett fram emot. Då sommaren varit ett skämt hittills tog många med sig paraplyerna. Även om inte solen strålade så var det hyggligt väder. Tills ganska precis en minut innan båtarna började rejsa. Då kom regnet. Man kunde ju ge sig fasen på att det skulle börja regna rejält när kommunen och en massa krafter tillsammans ordnat ett trevligt event med öltält, bilutställning och annat skoj. Hur som helst så drog Fri Fart lyckligtvis en hel del folk, även om många gick hem när det regnade som värst.
/usr/share/nginx/html/wp content/uploads/2015/08/riva1
Under båtarnas ”formationsvarv” gled den ena vackra klassiska träbåten efter den andra förbi. Flest blickar fick Ernst Lillemoens cigarrformade och Rolls Royce-bestyckade underverk River Breeze. En helt magnifik båt. Sedan fanns förutom mig själv, en hel del personer som verkligen gillar klassiska, äckligt väldesignade och hantverksmässigt superfina träbåtar från Riva och Chris Craft på plats. När de gled förbi oss längs med kajkanten var humöret på topp. River Breeze hade dock ingen bra dag. Den fantastiska bootleggern som vi alla hade väntat på att få se och höra i full fart bogserades sedan förbi oss med förmodat motorproblem. Snacka om besvikelse. Men den fick i alla fall välförtjänt ta emot publikens pris.
/usr/share/nginx/html/wp content/uploads/2015/08/riva floridaDomarnas pris tilldelades Björn Bakken´s jättetjusiga Riva Florida som du ser på bilden ovan. Mycket fin! Trots skitvädret var ändå årets upplaga av Fri Fart som vanligt ett väldigt trevligt arrangemang. Kunnigt folk, fina båtar och bra uppslutning, det var bara värdet som beslutat sig att jäklas med oss. Nästa år beställer vi solsken! Om du gillar båtar ska du definitivt gå in på bårkonstruktören Åke Sundstedts sida, där finns mycket trevlig läsning om klassiska båtar!

Text & Foto: Johan Åhlund (definitivt ingen båtexpert)