Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio – Rena dynamiten!

GiuliaQuadrifoglio3jpgDen klassiska Alfa Romeo Giulia har precis som många av märkets andra modeller många beundrare. De senaste åren har Alfas modellutbud varit skralt med få modeller, även om många som brukligt har en stor dos charm och körglädje inbyggt. Med den lilla lätta sportbilen 4C tog man ett rejält kliv framåt, men många ville gärna se en riktigt vass Alfa som på allvar kan utmana BMW M, Audis RS-modeller samt AMG-versionerna från Mercedes.GiuliaQuadrifoglio2GiuliaQuadrifoglio1

De personerna lär vara glada nu då Alfa Romeo presenterat den flång nya värstingen Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Nu snackar vi vass formgivning, attityd, maskulinitet och prestanda. Precis som många andra tillverkare satsade man på en V6:a med dubbelturbomatning. Detta resulterade i respektingivande 510 hästkrafter och försedd med bakre diff, elektronisk stabilitetskontroll, och en hel del lättviktsmaterial som kolfiber och lättmetall så är det sagt att bilen ska klara sprinten till hundra på raska 3,9 sekunder. På Autobahn kan man med lite tur nå upp till toppfarten på 321 km/h. Det ska bli spännande att se filmer när Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio matchas mot BMW M3 och de andra bålgetingarna i klassen.

Text : Johan Åhlund – Foto : Alfa Romeo