Ford Fiesta ST – Fords lilla fullträff!

2013 Ford Fiesta STIbland lyckas vissa tillverkare skapa en fullträff som verkligen överraskar såväl motorjournalister som vanligt folk när det gäller prisvärd körglädje. Ford är kanske inte det första man tänker på när det gäller renodlat skoj, men faktum är att Fords senaste version av Fiesta ST verkligen har fått fin kritik. Inte bara i England utan Ford Fiesta ST har fått mycket beröm för sin körglädje, sin vassa styrning och inte minst för att den är väl utrustad och dessutom vettigt prissatt.2014_ford_fiesta_st_45_1920x1080I Sverige kostar Ford Fiesta ST cirka 185000 kronor och det är hyggligt för en liten, ganska tjusig GTI med en 1,6 liters turbomotor ur Fords Eccoboostserie på 180 hästar under huven. Det finns även en overboost som tillfälligt ger 20 hästar till under maximalt 15 sekunder. Detta gör bilen till en pigg rackare. Standard gör den 0-100 km/h på 6,9 sekunder. I England finns även trimfirman Mountune som med lätthet och billigt ytterligare förbättrar bilens prestanda, med bibehållna garantier. Då ger den 212 hästar. Det vore något, en ny utmanare i GTI-klassen som kostar en hel hög med pengar mindre än konkurrenterna och dessutom ställder dessa i skamvrån. Ta själva en titt på filmerna nedan, visst ser Ford Fiesta ST lovande ut?Text : Johan Åhlund – Foto : Ford