Ett besök hos Brabus – Fokus på Brabus B63S-700 6X6


Shmee har det bra, han far land och rike runt och kollar in bilar. Vem vill inte göra ett besök hos Mercedesförädlaren Brabus? I klippet syns AMG GT S, 900 Maybach och Startech Range Rover Sport. Men också hela femton Brabus Mercedes G63 AMG 6×6 vilket är en sanslös syn! Redan som standard är en G63 AMG 6X6 snudd på skräckinjagande. Men Brabus insåg att det fanns kunder som ville har mer av allt och som var beredda att betala snuskigt mycket pengar för en hyggligt stark version. Därför presenterade man Brabus B63S-700 6X6. Futtiga 544 hk i standard räckte inte långt och nu biffade Brabus till motorn rejält med hjälp av ett par betydligt större turboaggregat. Vad sägs om 700 hk samt 960 Nm i vridmoment? Fyra tons tjänstevikt kräver dock effekt och om man vill köra snabbt så klarar den trimmade modellen 0-100 på 7,4 sekunder. Alltså ungefär som en några år gammal GTI-bil. Den enorma däcken gör dock att man fått strypa ner toppfarten till 160 km/h annars hade det nog blivit farligt i vissa situationer.
Text : Johan Åhlund