BMW M2 Coupé – BMW slår till med miniraketen M2

m2-1Det var väl bara en tidsfråga innan en här lilla rackaren BMW M2 skulle dyka upp i BMW´s digra modellprogram. En vässad och M-försedd version av 2-serien. Precis som den populära föregångaren 1M så slår man till rejält med en liten tight och på pappret rasande effektiv modell. BMW M2 kommer att göra sina ägare glada då föraren medelst bakhjulsdrift får ansvara för hur motorns 370 hästar används.
m2-20För att göra det än mer intressant kommer bilen med en manuell låda och med en hel del godis, både interiört som exteriört. Om den är snygg kan debatteras, många sportbilsentusiaster på diverse forum anser den nu presenterade bilen ser betydligt tamare ut än vad de första designskisserna påvisade. Och handen på hjärtat, är den speciellt snygg egentligen?m2-33Hur som helst så lär BMW M2 vara en ren och skär körmaskin av bästa märke. Kanske rent av en framtida klassiker precis som M3 E30 eller för den skull även 1M. Dess turbomatade raka sexa ger som sagt 365 hästar vid 6500 rp/m och turboaggregatet ser till att bilen pinnar på rejält ända upp till varvstoppet vid 7000 rp/m. 0-100 ska ta 4,2 sekunder med automatlåda, manuellt växlad tar det två tiondelar till. Detta gör den marginellt snabbare än M235i som klarar sprinten till 100 km/h på 4,3 respektive 4,9 sekunder. Inga enorma skillnader direkt. Men bilens så kallade Active M Diff lär se till att en duktig förare kan uträtta stordåd bakom ratten. Nya M2 väger ca 25 kg mindre än föregångaren och kommer att hamna på många bilälskares julklappslistor. Svenskt pris börjar på 509.000:-
Text : Johan Åhlund – Foto : BMW