De Tomaso Mangusta – Ljudet är fenomenalt!


För ett tag sedan skrev jag ett kort inlägg om en väldigt vacker och eftertraktad bil, nämligen De Tomaso Mangusta. Här är ytterligare ett klipp som visar dess fördelar. Och ljudet, det är nästan som man blir tårögd här man hör den vassa v8:an varva upp… De Tomaso Mangusta fanns med två olika V8-motorer från Ford. Den lilla var på 4,7 liter och 306 hästar och sedan fanns även en på 5.0 liter för den nordamerikanska marknaden som gav blott 221 hästar. 400 exemplar byggdes innan den fasades ut och ersattes av De Tomaso Pantera, en bil som var betydligt billigare att tillverka. Mangusta fick mycket kritik för sin väghållning och sitt chassi som ansågs göra bilen instabil. Men när det kommer till design var den hajliknande bilen något alldeles extra. Nu finns det lite drygt 250 exemplar kvar i världen och högst troligt så sköter ägarna om sina älskade bilar, för De Tomaso Mangusta är en synnerligen tjusig och ytterst välljudande sportbil!
Du läser mer om De Tomasos fantastiska bilar här på Spoof.se
Text : Johan Åhlund