Shelby GT – För dig som vill maxa din Mustang!


Den ser inte tokig ut alls, den nya Shelby GT. Med en kompressormatad femliters V8 på lite drygt 627 hästar finns det potential så det räcker och blir över. Priset är lite drygt 75000 USD vilket med amerikanska mått mätt ganska saftigt. Men så är Shelbyn också en potent rackare. Räcker prestandan inte till kan man ju alltid slå till på en Shelby American Super Snake som i sin vassaste version ger 750 hk, men då blir det dyrt. Hur som helst så verkar det som om man skapat en bil som kommer att sälja väldigt bra redan i standardutförande. De mer potenta versionerna samt det faktum att det kryllar av firmor som är experter på att vässa dessa amerikanska muskelbilar lär skapa ett stort antal ytterst potenta asfaltsskrynklare under de kommande åren. Frågan är hur många som kommer att importeras till Sverige, landet som troligtvis har flest jänkebilsfantaster per capita i världen? Du hittar länkarna till flera Fordrelaterade artiklar med YouTubeklipp nedan:
Ford Mustang Shelby GT350 VS Shelby GT 350RFord Mustang Hennessey – 750 hk!Nya Hennessey MustangFord Mustang RoushFord Mustang fyller 50 – Firar med fin specialareFord Mustang – Fyrcylindrig utmanare…Ken Block visar sin nya Ford Mustang
Sugen? Då går det bra att gå in på Fords temasajt om just Shelby GT!