No comments

 1. Verkligt snygg bakifrån. Men det är väl oundvikligt när man plankar Passat CC.

 2. Såg du profilbilderna på hans sida? Helt makalösa!

 3. Den här bilen har jag sett flera gånger! Otroligt fin, och den var vanligt på den tiden jag var ung! 🙂 Kul att du uppmärksammar dessa klenoder !

 4. Ruskigt läcker bild på den svarta bakifrån! Är den tagen i Gamla Linköping? Såå fin!

 5. Snacka om en skön kille som går all in i sin hobby! Och jäklar vilket garage han har! Sjukt duktig på att skapa konst också! Tack för tipset!

 6. Wow om det där är Oscar Palms vardagsbil 🙂

 7. Jag var där! Kalasbra write-up Johan! Härliga bilder också! Ser redan fram mot nästa säsong ju

 8. Grym bil, MB har lyckats igen!

 9. En sån hade farsan när han var ung. En kul bil som både var hyfsat billig och som höll. Undrar var den är idag!

 10. Det rullar flera fina Thunderbirds i ästergötland. Inte minst den fina röda. Den svarta har jag inte sett på länge dock. Hur som helst så blir jag glad när man ser dem och man minns hur det var förr 🙂

 11. Hade Darth vADER HAFT EN BIL SKULLE DET VARA JUST DEN! hAR DU SETT sTEEDAS VERSION? gRYMMA!

 12. Jag håller med er killar. Det här är en väldigt trevlig och tjusig liten bil som drar blickarna till sig. Just det här exemplaret som jag fotat och som är “fotomodell” i den här artikeln är i synnerligen gott skick 🙂

 13. Steedas version kommer jag nog att posta nån bild på här lite senare. Roush version har jag ju redan skrivit om. Det finns ju precis hur mycket som helst till dessa bilar i Usa…

 14. Den röda rullar ofta här i stan på somrarna. Den svarta har jag inte sett sedan jag fotograferade den. Och precis som du skriver Stefan så är bilden tagen i Gamla Linköping! Mycket trevlig miljö 🙂

 15. Ja den är jättetjusig, och passar även i gult. Synd dock att den inte har måsvingar längre 🙂

 16. Precis som du säger… det var ett kalasevenemang! Thed är grym

  • Absolut, herr Björk har kört stabilt och har en riktigt bra bil. Men även de andra har ju gjort bra ifrån sig under säsongen. Hoppas bara att det blir flera bilar på gridden nästa år. Som det är nu är startfältet alldeles för skralt tycker jag.

 17. Mammas bästa kompis hade en sån för länge sen han var kanske inte helt normal haha… har inte sett en sån på åratal ju…

  • Ja de var ju rätt vanliga när jag växte upp. Men nu är de bortrostade nästan allihop. Lite synd faktiskt. Men man blir glad när man ser dem!

 18. Den är ju helt vansinnigt tuff… du lägger väl upp Gymkganafiömen här sen? Den ser jag fram emot!!!

 19. Hoppas den bli verklighet alltså! Svårt att säga vilken som är snyggast dock…

  • Ja, man kan ju hoppas på en serietillverkning. Annars är ju KTM´s lilla Duke som den bygger på en väldigt trevlig hoj det också!

 20. Undrar varför alla elbilar med sportstuk måste se så lika ut? Den är ju fin men vi har ju sett linjerna förr… Undrar vad den kommer att kosta?

  • Ja den lär ju inte bli billig. Tycker precis som du att man börjar bli trött på Lotuslinjerna nu. Det är dags för något nytt och spännande. Med låg vikt och gärna tighta mått.

 21. Fan Johan du får ju skitfina bilder på mina idoler! Bra jobbat! Ses på banorna nästa år

 22. Audi går från klarhet till klarhet. Grymt läckert modellprogram med en bil i varje segment för alla smaker.
  Har en bekant som idag åker MB-SUV men som starkt överväger att byta till en stadsjeep från Ingolstadt.

 23. Så otroligt läcker, önskar man hade stålar…

 24. Får Ford GT-vibbar… vilken kärra!

 25. Javisst är de trevliga! Men, smakar det så kostar det. Precis som MB så har man ju hos Audi ett så stort utbud att man som potentiell kund nästan kan bli En smula förvirrad över hur mycket det finns att välja mellan. 🙂

 26. Ja, jag är ett stort fan av originalmodellen och dess olika versioner. Men Ringbrothers har verkligen överträffat sig själva med det här exemplaret!

 27. Ja, det är sjuka summor som hanteras just nu. För en BIL… Sinnessjukt hur det har blivlit….

 28. Visst är bilen läcker, men det är nästan ännu mer imponerande att kunna bygga upp ett varumärke så till den milda grad att det går att ta ut 28 Mkr per styck. Jag tror att de lyckas mixa ihop varumärkeslojalitet, prestige i att vara en av de utvalda och väcka samlargenen hos köparna i en och samma skapelse.

 29. Inte första gången de lanserar den mest extrema bilden först (McLaren i det här fallet) och sedan gör mer och mer folkliga bilar. Alla tre generationerna är i alla fall grymt coola!

 30. Fina bilder, vi var också på plats och det var ett väldigt trevligt event. Dessutom kanonväder som sagt!

 31. Det där var förmodligen den finaste Ferrarin jag sett någonsin. Vilken läckerbit!! GRYM!!

 32. Sablar vad hon kör, tappade räkningen efter några minuter men hon krossar ju de andra förarna! Helt sjukt!

 33. Som sagt, otroligt bra kört av PWR Racing, inte minst Haglöf som hade en jäkla otur när han blev vänd…

 34. Vilket bra tips, jag ska testa Fjällbackas…. kräfrmarinerad sill är ju bara sååå gott!

 35. Exakt Johan, det finns visst en grön i Sverige! Jääääkla nice, även om jag definitivt valt en annan färg.. 🙂

 36. Ser ju skitgott ut. Älskar heta burgare med jalapeno och chilipeppar! Blev lite hungrig 🙂

 37. Krakauer är verkligen bra. Hans artiklar i Outside som jag tror fortfarande kan läsas online är ofta väldigt välskrivna. En ynnest att få läsa. Den här boken har jag inte läst men jag ska nog kolla upp den. 🙂

 38. Två helt underbara bilar. Vem har liksom inte haft en Countach på väggen någon gång 🙂 Hehe, men nu väljer jag nog en Miura… sablar vad fin den är!

 39. Härlig färg, jag har sett en likadan i verkligheten och precis som i dina bilder växlar den beroende på solskenet… otroligt maffig bil, bra jobbat med text och bild! Helt klart kul läsning!

 40. Christian Carlsson

  Hej! Oh – hittade ju min pärla här – kul! Jo det är jag som är ägaren till denna Sunbeam sedan 2001. Ägdes av min numera bortgångne svärfar under åren 1994 – 2001. Helt original förutom omlackering i originalkulörerna Corinth & Powder Blue runt 1993. Nysåld till en motorförman Hilding Johansson i Tun Såtenäs 1961. Rullar flitigt på sommarvägarna varje år både i Sverige, Norge och Danmark, då vår klubb Rootes Car Club Sweden har ett nära samarbete med de nordiska klubbarna.
  Det bär av till Elverum i Norge på Nordisk träff om ett par dagar. Tack för de fina vitsorden i artikel och kommentarer här! Fin sida! Hälsningar Christian Linköping

  • Hej Christian! Ja jag har alltid gillat just Sunbeams lilla Rapier och tror nästan att jag har pratat med dig i Vadstena om din bil också. Grattis till en kalasfräck liten klassiker! Jag gillar ju som sagt lite udda bilar och skriver gärna om dem när tiden finns. Jag bor i Linköping så jag ser din lilla pärla ganska ofta på sommaren. Sprid gärna bloggen till dina kompisar. Sen kanske vi ses på nån träff innan sommaren är slut. Med vänlig hälsning Johan Åhlund 🙂

 41. Ja snacka om Autobahnexpress. Minns när bilen kom, skulle utmana BMW M5 (E34) även om märkena har lite olika karaktär. 124-modellen är en modern klassiker som slår det mesta, och just den här Porschebyggda V8-värstingen som toppade programmet kan nog både behålla och stiga i värde.
  Grym entusiastbil med snygga linjer, fantastiska prestanda och makalös komfort.
  Klockrent reportage, mr Åhlund har gjort det igen!
  Stjärnhälsningar/Dan J

 42. Christer Johansson

  Hej Johan och tack för all Monza-information ! Jag är själv ägare till en Monza -75 som har klarat sej från att bli “rejsbil”.Det stannade vid batteri i skuffen och borttagen AC (den fins kvar).Den har fått ny lack i gammla kulören annar helt original.Kom till Sverige 1978 som fyttgods från Californien.Den har 350-motorn som bara såldes där i c:a 3500 ex. därför var det intressan att få veta hur många som tillverkades 1975.Känns overkligt att den kunde bli Årets Bil…en liten amerikanare.Har även en liten Europe Fiat 600 (Abarth-replica). Hälsar Christer (kan skicka bild om du vill)

 43. Härligt Christer, det verkar som om de som äger dessa bilar verkligen gillar dem! De är riktigt ovanliga nu för tiden tyvärr. Den på bilderna var som sagt i ett väldigt fint skick 🙂

 44. Vad kul! Det här borde jag också göra. men jag vet inte om det finns tillräckligt med tid att läsa… Ska dock följa ditt projekt!

  • Oj vilket snabbt svar! Jo det gäller att hitta tid. Just nu jobbpendlar jag en knapp timma om dagen så då passar jag på 🙂
   Med vänlig hälsning Johan

 45. Kan tipsa om Belinda Bauer!

 46. Jag nöjer mig med att bo i Jeremy Clarksons gamla sommarställe med fyr om jag någon gång tar mig till Isle of Man vilket jag hoppas göra. Tävlingarna verkar helgalna! 😀

 47. Provade att beställ en. Men de var redan slutsålda!

 48. Hej Johan!

  Fint skriven artikel om min favoritbil!
  Om jag inte ser fel så är just denna Monza exporterad till Danmark.

  Jag har varit Monzaägare sedan 1986 och har nu i vår startat ett register för “H-bodys”!

  Kolla in http://www.h-body.se och kontakta mig om du är ägare till en H-body

  Mvh
  /Pelle

 49. Jörgen Andersson

  Första Sagarisen i Sverige har landat nu i Söderköping. 2005 med 4,5 liters motor byggd av legenden Dom Tricket. Bromsar 418 hk på bakhjulen. Lackad i Reflex charcoal.